Sposób przygotowania:
Pizza z boczkiem, cebulą i serem
Do miski wsypać mąkę i sól i przemieszać. W miseczce rozetrzeć drożdże z cukrem, dodać je do maki, wlać olej, jogurt i mleko i wyrobić ciasto. Odstawić je w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy podwoi sową objętość ponownie je wyrobić, podzielić na 3 części i każdą rozłożyć w formach do tarty o średnicy 35 cm ( mierząc u góry ) wysmarowanej olejem i wysypanej mąką. Boczek pokroić w paski a cebulę w piórka. Ciasto posmarować ketchupem, posypać pokrojonym boczkiem i cebulą a na koniec startym serem i posypać przyprawami. Tak przygotowane pizze odstawić do lekkiego podrośnięcia ciasta a potem piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15 minut. Podając można polać dodatkowo ketchupem.