Sposób przygotowania:
Pizza z boczniakami i fasolkąETAP 1:

Do miski wlać ciepłą wodę, dodać cukier, pokruszone drożdże, wsypać mąkę i wymieszać.
Przykryć i odłożyć w ciepłe miejsce na około 15-20 minut.
ETAP 2:

Do wyrośniętego rozczynu dodać sól, olej i smażoną cebulkę, wyrabiać około 5-7 minut.
ETAP 3:

Następnie ciasto wyjąć z miski, uformować pizzę, ułożyć w formie lub na blaszce.
Przykryć ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu na 15-20 minut.
ETAP 4:

Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć posiekaną cebulę i boczniaki. Przyprawić solą i pieprzem.
ETAP 5:

Ciasto posmarować ketchupem, posypać ziołami i odrobiną żółtego sera. Wyłożyć boczniaki z cebulą.
ETAP 6:

Następnie ułożyć pokrojoną szynkę, fasolkę i pomidorki. Posypać resztą startego sera i włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Piec około 12-15 minut.