Sposób przygotowania:
Pizza z dynią i salami
Z podanych składników wyrabiam ciasto drożdżowe, odstawiam na chwilkę aby podrosło, w tym czasie przygotowuję dodatki i sos.
Sos: pomidory przekładam do pojemniczka dodaję ząbki czosnku marynowanego i rozdrabniam blenderem na papkę.
Dynię kroję w cieniutkie plasterki, por myję i także kroję w plasterki . Umyte i osuszone papryki wydrążam i kroję w paski.
Teraz włączam piekarnik, wkładam do niego blaszkę na której będzie się piekła pizza.
Ciasto dzielę na trzy części , każdy kawałek smaruję olejem i formuję na papierze do pieczenia koła . Każde smaruję sosem i obkładam dodatkami, wierzch posypuję mozzarellą.
Pizze przekładam na gorącą blaszkę , piekę 20 minut w 190 st.C
Sos: pomidory przekładam do pojemniczka dodaję ząbki czosnku marynowanego i rozdrabniam blenderem na papkę.
Dynię kroję w cieniutkie plasterki, por myję i także kroję w plasterki . Umyte i osuszone papryki wydrążam i kroję w paski.
Teraz włączam piekarnik, wkładam do niego blaszkę na której będzie się piekła pizza.
Ciasto dzielę na trzy części , każdy kawałek smaruję olejem i formuję na papierze do pieczenia koła . Każde smaruję sosem i obkładam dodatkami, wierzch posypuję mozzarellą.
Pizze przekładam na gorącą blaszkę , piekę 20 minut w 190 st.C