Sposób przygotowania:
Pizza z kiełbaską i ogórkiem konserwowym
Drożdże rozpuszczam w szklance ciepłej wody i dosypuje łyżkę mąki po czym mieszam i odstawiam w ciepłe miejsce aby urosły. W tym czasie do miski wsypuje mąkę (niecały kilogram - dosypuje resztę gdy ciasto pod koniec zbytnio mi sie klei) cukier, sól, trochę wody i olej. Wszystko razem mieszam i dodaję drożdże. Ciasto powinno być elastyczne i nieklejące się zbytnio. Układam z niego w miarę okrągły płaski placek. Sos: w miseczce mieszam wszystkie składniki : koncentrat, ketchup, bazylię, sól, wyciśnięty czosnek, cukier, kilka kropel cytryny i takim sosem smaruję wierzch pizzy. Na to układam skladniki: kiełbaskę kroję w pół talarki i rozrzucam na pizzy. Ogórki konserwowe kroję w talarki i również układam na spód pizzy. Plasterki serka kroje w paseczki u układam na samej górze. Pizze piekę na blasze na papierze do pieczenia w temp 200C przez 15 minut