Sposób przygotowania:
Pizza z kukurydzą i kiełbasą
Przygotowujemy ciasto. Drożdże oraz cukier rozpuszczamy w wodzie. Dodajemy mąkę i pozostałe składniki. Zagniatamy ręką ciasto. Gdy będzie elastyczne przykrywamy ścieraczką i odstawiamy na 45 minut do wyrośnięcia. Cebulę obieramy, kroimy w piórka i podsmażamy na oliwie. Ogórki, kiełbasę oraz pomidora kroimy w plasterki. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Ser ścieramy na tarce. Wyrośnięte ciasto wykładamy na blaszkę. Smarujemy keczupem. Następnie układamy warstwy cebuli, ogórka, pomidora, kiełbasy i kukurydzy. Wierzch posypujemy serem oraz przyprawami. Przygotowaną pizzę wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 220 stopni. Pieczemy około 25 minut. Po upieczeniu posypujemy rzeżuchą i polewamy keczupem.