Sposób przygotowania:
Pizza z kukurydzą i pieczarkami
Na początku rozrabiamy drożdże z letnim mlekiem i cukrem, stawiamy w ciepłym miejscu i czekamy aż urosną. Następnie wysypujemy do miski mąkę i łączymy ją z drożdżami, dodajemy oregano, szczyptę soli i ugniatamy ciasto. Konsystencja musi być plastyczna. Żeby masa była odpowiednia możemy ją podsypywać mąką lub dodawać letniej wody. Gotowe ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na jakieś pół godziny. W tym czasie możemy przygotować sobie sos. koncentrat pomidorowy łączymy z przyprawą do pizzy, posiekanymi listkami bazylii i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Ciasto wałkujemy na okrągły placek o grubości ok2 cm, układamy na posmarowanej olejem blaszce. Maczamy palce w sosie i smarujemy niezbyt grubo placek. Następnie układamy na nim pokrojoną w piórka cebulę i pokrojony na małe kawałeczki czosnek, podsmażone kawałki kurczaka, dobrze żeby były mocno przyprawione, tak samo pieczarki. Dodajemy kukurydzę, pokrojoną w paseczki paprykę i wszelkie inne dodatki, na które akurat mamy ochotę.Całość pokrywamy startym żółtym serem. Pizze pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok pół godziny. Smacznego