Sposób przygotowania:
Pizza z manną i ciecierzycą
Do misy robota wsypać mąkę, sól i kaszę. Drożdże i cukier rozpuścić w letniej wodzie. Wlać rozczyn do misy. Dodać oliwę, wyrobić jednolite ciasto. Odstawić na godzinę w ciepłe miejsce. W tym czasie przygotować dodatki: cebulę posiekać w piórka, paprykę i wędlinę pokroić w paseczki. Ser żółty zetrzeć na tarce. Wyrośnięte ciasto wyjąć na stolnicę, krótko zagnieść i rozwałkować. Przełożyć na dużą blachę (od piekarnika), wyrównać. Posmarować dowolnym sosem pomidorowym lub keczupem, obłożyć przygotowanymi dodatkami, posypać ziołami i suszonymi pomidorami. Na koniec posypać serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piec około 20 stopni aż ser się rozpuści i ładnie zapiecze. Podawać z sałatą, keczupem lub sosem czosnkowym