Sposób przygotowania:
Pizza z mozarellą
Drożdże rozmieszać z łyżeczką cukru. Gdy będą miały wodną konsystencję dodać sól i olej. Zarobić ciasto. Podzielić na dwie części. . Potem rozwałkować na grubość 1 cm. Posmarować ciasto Sosem Bolońskim. Pieczarki pokroić w drobne plasterki, cebulę w kostkę i wszystko podsmażyć na maśle przez 5 minut. Gdy pieczarki będą gotowe wyłożyć je na posmarowane ciasto. Ser zetrzeć na drobnych oczkach. Ułożyć z kolei ser żółty. Szynkę w plasterkach pokroić na grube kwadraty i również ułożyć.Kuleczki mozarelli można podzielić na części, jednak jak potem zauważyłam lepiej dać je w całości i najlepiej dodać je w połowie pieczenia, a nie na początku tak jak zrobiłam ja. Wszystko posypać obficie oregano. Piec przez 20 minut w temp 180 stopni.
pacpaw