Sposób przygotowania:
Pizza z mozarellą i zieloną papryką
Drożdże rozpuszczamy z cukrem, dodajemy sól, olej oraz mleko po czym łączymy z mąką i zagniatamy ciasto. wałkujemy na wielkość dużej blachy i odstawiamy na godzinę do wyrośniecia.
Z pomidora ściągamy skórkę i bardzo drobno siekamy a następnie rozcieramy widelcem, przekładamy do miseczki i dodajemy tyle ketchupu ile objętościowo jest pomidorów, doprawiamy solą, pieprzem i bazylią- dokładnie mieszamy. Cebulę kroimy w półplaserki, czosnek w kosteczke i przesmażamy na maśle, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę mielonkę oraz pokrojoną w paseczki paprykę
ciasto smarujemy przygotowanym sosem pomidorowym i zapiekamy w temp 200* przez 13 minut, następnie posypujemy ciasto startym serem żóltym, przesmażonymi warzywami z mielonką i układamy pokrojoną w grubą kostkę mozarelle. Zapiekamy jeszcze 8 minut i jemy na gorąco.
Z pomidora ściągamy skórkę i bardzo drobno siekamy a następnie rozcieramy widelcem, przekładamy do miseczki i dodajemy tyle ketchupu ile objętościowo jest pomidorów, doprawiamy solą, pieprzem i bazylią- dokładnie mieszamy. Cebulę kroimy w półplaserki, czosnek w kosteczke i przesmażamy na maśle, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę mielonkę oraz pokrojoną w paseczki paprykę
ciasto smarujemy przygotowanym sosem pomidorowym i zapiekamy w temp 200* przez 13 minut, następnie posypujemy ciasto startym serem żóltym, przesmażonymi warzywami z mielonką i układamy pokrojoną w grubą kostkę mozarelle. Zapiekamy jeszcze 8 minut i jemy na gorąco.
Karasia