Sposób przygotowania:
Pizza z mozzarellą
Wodę troszeczkę podgrzewamy i dokładnie mieszamy z pokruszonymi drożdżami. Do miski wsypujemy przesianą mąkę pszenną, a następnie dodajemy sól i oliwę z oliwek. Miksujemy dodając powoli rozpuszczone drożdże. Ciasto wyrabiamy około 4 minuty, a następnie formujemy i odstawiamy na około godzinę do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie, układamy je na blacie posypanym mąką pszenną i rozwałkowujemy. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczarki kroimy na plasterki i lekko podsmażamy na oliwie, układamy na cieście , następnie kładziemy szynkę pokrojoną w paski, a oliwki w plasterki. Na to posypujemy mozzarellą pokrojoną w plastry o pomidorem pokrojonym w kostkę. Całość przyprawiamy bazylią Tak przygotowane ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 210 stopni na około 30 minut.