Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Pizza z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pizza na pszennym cieście z dodatkiem usmażonych pieczarek, cebuli i tartego żółtego sera. Polecam:)

Pizza z pieczarkami

Składniki:

Pizza z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Pizza z pieczarkami
Drożdże rozpuścić w szklance mleka z dodatkiem cukru, odłożyć na kilka minut. Do rozczynu drożdżowego dodać mąkę, dużą szczyptę soli i pozostałe mleko. Wymieszać, zagnieść gładkie ciasto. miskę z ciastem przykryć czystą ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto rozłożyć w dwóch dużych, posmarowanych lekko olejem blaszek. Pokrojone w półplasterki pieczarki usmażyć na oleju, doprawić do smaku solą i pieprzem. Usmażone pieczarki rozłożyć na ciecie. Cebulę pokroić w kostkę, rozłożyć na grzybach. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, rozłożyć na pizzy. Piec w 180 stopniach przez ok. 25 minut. Podawać np. z ketchupem.