Sposób przygotowania:
Pizza z pieczarkami
Drożdże rozpuścić w szklance mleka z dodatkiem cukru, odłożyć na kilka minut. Do rozczynu drożdżowego dodać mąkę, dużą szczyptę soli i pozostałe mleko. Wymieszać, zagnieść gładkie ciasto. miskę z ciastem przykryć czystą ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto rozłożyć w dwóch dużych, posmarowanych lekko olejem blaszek. Pokrojone w półplasterki pieczarki usmażyć na oleju, doprawić do smaku solą i pieprzem. Usmażone pieczarki rozłożyć na ciecie. Cebulę pokroić w kostkę, rozłożyć na grzybach. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, rozłożyć na pizzy. Piec w 180 stopniach przez ok. 25 minut. Podawać np. z ketchupem.