Sposób przygotowania:
Pizza z pieczarkami i mozzarellą
Do miski pokruszyć drożdże, dodać cukier, 2-3 łyżki ciepłego mleka, wymieszać. Następnie dodać pozostałe mleko, sól, mąkę, 2 łyżki oleju i dokładnie wyrobić ciasto. Przykryć ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce na 25-30 minut. W rondelku rozgrzać pozostały olej, zeszklić pokrojoną cebulą. Następnie wsypać pokrojoną kiełbasę, pieczarki, paprykę, smażyć około 5 minut. Do farszu dodać ketchup, koncentrat pomidorowy, suszoną bazylię, przyprawić do smaku i smażyć do odparowania wody. Ciasto rozwałkować, ułożyć na przygotowanej blaszce, pozostawić na chwilę aby podrosło, posypać połową żółtego sera, wyłożyć farsz. Wierzch posypać pozostałym żółtym serem, ułożyć pomidorki koktajlowe i serek mozzarella. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 220 stopni około 30-35 minut.