Sposób przygotowania:
Pizza z pieczarkami i serem
Make wsypac do miski, zrobic na srodku dolek, wlac do niego ciepla wode i rozkruszone swieze drozdze lub 1 lyzeczke suchych, dodac cukier, sol i maslo, wyrobic ciasto (ok.10 min.) o odstawic pod przykryciem w cieple miejsce na ok.30 min. W tym czasie obrac cebule, pokroic i lekko podsmazyc, dodac pokrojone w plasterki pieczarki, przyprawic i smazyc na zloty kolor. Mozzarelle pokroic w plasterki a ser gouda zetrzrec na tarce o grubych oczkach. Wyrosniete ciasto rozwalkowac na wielkosc blachy (u mnie 30cmx26cm), posmarowac sosem Salsa, rozlozyc pieczarki, polozyc plasterki mozzarelli i starty zolty ser. Piec ok.15 min. w piekarniku nagrzanym do temp. 220°C. Ciasto na pizze mozna takze przygotowac w automacie do pieczenia chleba.
elzbieta8960
pumba