Sposób przygotowania:
Pizza z pieczarkami - wersja mini
Ciasto: Podgrzać margarynę i wodę, tak aby były letnie, dodać drożdże i wymieszać. Wbić jajka, dodać sól, przesianą mąkę z proszkiem, dokładnie wyrobić. Odstawić pod przykryciem na ok. 1 h.
Pieczarki kroimy w cienkie plasterki, umieszczamy w garnku, solimy i pieprzymy. Gotujemy na małym ogniu. Gdy już odparują z wody, doprawiamy do smaku Vegetą oraz kilkoma chlupkami Magii. Tak przygotowane pieczarki można po ostudzeniu, długo przechowywać w lodówce, a także zmrozić i użyć kiedy będą nam potrzebne.
Do składników nadzienia można dodać również jakieś mięsko, w zależności na co mamy smak;)
Z ciasta zrobić ok. 16 w miarę równych kulek, wałkować każdą, posmarować zagęszczonym przecierem doprawionym ziołami, papryką słodką oraz pieprzem, nakładać zimne nadzienie. Na to posypać startym żółtym serem. Piec ok. 15 min. w 200-220* C aż do zarumienienia. Podawać z ulubionymi sosami, np. takimi.
Pieczarki kroimy w cienkie plasterki, umieszczamy w garnku, solimy i pieprzymy. Gotujemy na małym ogniu. Gdy już odparują z wody, doprawiamy do smaku Vegetą oraz kilkoma chlupkami Magii. Tak przygotowane pieczarki można po ostudzeniu, długo przechowywać w lodówce, a także zmrozić i użyć kiedy będą nam potrzebne.
Do składników nadzienia można dodać również jakieś mięsko, w zależności na co mamy smak;)
Z ciasta zrobić ok. 16 w miarę równych kulek, wałkować każdą, posmarować zagęszczonym przecierem doprawionym ziołami, papryką słodką oraz pieprzem, nakładać zimne nadzienie. Na to posypać startym żółtym serem. Piec ok. 15 min. w 200-220* C aż do zarumienienia. Podawać z ulubionymi sosami, np. takimi.