Sposób przygotowania:
Pizza z salami i rukolą
CIASTO; Mleko podgrzewamy . Do letniego dokładamy pokruszone drożdże oraz cukier. Mieszamy całość, by drożdże się rozpuściły. Mąkę przekładamy do miski. Dokładamy do niej przygotowane mleko z drożdżami, olej, jajko, pieprz i sól. Zagniatamy ciasto około 5 minut. Odstawiamy do wyrośnięcia. Gotowe ciasto wykładamy na dużą blaszkę. Z ciasta formujemy koło o wyższych brzegach. Następnie całość smarujemy białkiem. NADZIENIE: Przygotowane ciasto smarujemy koncentratem . Następnie układamy na nim plasterki salami. Pomiędzy plasterki umieszczamy kukurydzę. Następnie odsączamy oliwki, kroimy je na mniejsze części i wykładamy na pizzę. Tak przygotowaną pieczemy około 30 minut. Między czasie ścieramy na grubych oczkach ser. Na 5 minut przed końcem pieczenia pizzę posypujemy serem. Gdy ten się rozpuści, ciasto wyjmujemy. Posypujemy grubo rukolą i podajemy.
śa