Sposób przygotowania:
Pizza z tuńczykiem
1.W ciepłej wodzie rozmieszać drożdże i cukier.Następnie wlać do mąki,wymieszać widelcem ( nie zagniatać ) .Przykryć ściereczką i odstawić na około 30 minut w ciepłe miejsce. 2.Po tym czasie do ciasta dodać sól i oliwę ,zagnieść gładkie ciasto na posypanej mąką stolnicy. 3.Ciasto ponownie przykryć ściereczką i odstawić na kolejne 30 minut w ciepłe miejsce. 4.Tuńczyka dokładnie odsączyć na sicie z zalewy. 5.Ciasto wałkować na placek o średnicy około 23-25 cm .Wyłożyć do foremki posmarowanej masłem,rozsmarować na cieście tuńczyka i oprószyć ziołami według uznania. 6.Następnie pizzę piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni,przed końcem pieczenia pizzę posypać serem i zapiec aż ser się rozpuści.