Sposób przygotowania:
Pizza z tuńczykiem i sosem słodko-kwaśny
Do garnka wlewamy szklankę letniego mleka , dodajemy pokruszone drożdże ,cukier, sól i 4 łyżki mąki ,wszystko mieszamy . Garnek przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. W tym czasie kiedy rozczyn nam rośnie przygotowujemy farsz, tuńczyka odsączamy z zalewy potem rozdrabniamy i mieszamy z sosem słodko-kwaśnym,dodajemy trochę pieprzy do smaku. Do miski wsypujemy resztę mąki ,dodajemy zioła około 1/2 łyżeczki, jajko , rozczyn i dokładnie wyrabiamy ręką na gładką masę. Kiedy ciasto mamy już gotowe wykładamy na stolnicę i cienko wałkujemy, po czym przekładamy na wysypana mąką blaszkę. Wierzch ciasta smarujemy cienko ketchupem na to nakładamy przygotowany wcześniej farsz i posypujemy startym żółtymserem. Całość posypujemy ziołami i wstawiamy do piekarnika na ok.25 minut w 200*C