SUPERPRZEPIS

Pizza z wędliną i pieczarkami

         
ocena: 5/5 głosów: 7
Pizza z wędliną i pieczarkami

Pizza z wędliną i pieczarkami jest smaczna i bardzo sycąca. Można ją podawać z ketchupem, sosem lub samą.

Składniki:

Pizza z wędliną i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Pizza z wędliną i pieczarkami

ETAP 1:

Pizza z wędliną i pieczarkami
Drożdże wymieszać z cukrem, wodą, żółtkiem i mąką.

Drożdże połączyć z cukrem, ciepłą wodą, mąką i żółtkiem. Przykryć folią spożywczą i pozostawić w ciepłym miejscu na 15 minut.

ETAP 2:

Pizza z wędliną i pieczarkami
Do wyrośniętego ciasta dodać sól i olej, wyrobić.

Gdy ciasto podwoi swoją objętość dodać sól, olej i dokładnie wyrobić.

ETAP 3:

Pizza z wędliną i pieczarkami
Z ciasta uformować krążek i pozostawić żeby podrosło.

Uformować krążek i odłożyć na 20 minut do wyrośnięcia.

ETAP 4:

Pizza z wędliną i pieczarkami
Posiekaną cebulę zeszklić na patelni z rozgrzanym olejem.

Na patelni z rozgrzanym olejem zeszklić posiekaną cebulę i czosnek.

ETAP 5:

Pizza z wędliną i pieczarkami
Zmiksowane pomidory smazyć z cebulą do odparowania.

Pomidory sparzyć wrzątkiem, usunąć skórkę i nasiona, miąższ zmiksować, połączyć z cebulą, odparować.

ETAP 6:

Pizza z wędliną i pieczarkami
Pokrojony baleron i boczek podsmażyć.

Na drugiej patelni podsmażyć pokrojony w kostkę boczek i baleron.

ETAP 7:

Pizza z wędliną i pieczarkami
Wędlinę połączyć z pomidorami, dodać przyprawy.

Połączyć z pomidorami, dodać zioła, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, wymieszać.

ETAP 8:

Pizza z wędliną i pieczarkami
Na krążek ciasta wyłożyć farsz i pieczarki.

Farsz wyłożyć na wyrośnięty krążek ciasta, ułożyć pokrojone pieczarki.

ETAP 9:

Pizza z wędliną i pieczarkami
Po wierzchu pizzę posypać żółtym serem.

Po wierzchu posypać startym żółtym serem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piec około 8-10 minut.