Sposób przygotowania:
Pizza ze szparagami
ciasto: Drożdże rozpuścić w wodzie, dodać pozostałe składniki. Zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Odstawić na godzinę w ciepłe miejsce, do podwojenia objętości. sos: Czosnek drobno posiekać, wymieszać z pozostałymi składnikami. Szparagi pokroić na 3-centymetrowe kawałki, następnie gotować 5 minut w osolonym wrzątku, odcedzić. Pomidora sparzyć, obrać ze skóry, pokroić w plasterki. Plastry szynki przekroić wzdłuż na pół i zwinąć.Z wyrośniętego ciasta uformować pizze, posmarować 2 łyżkami sosu czosnkowego, resztę odłożyć do podania Ułożyć pozostałe składniki, na środek wbić jajko, posypać startym serem. Piec ok. 15 minut w 180 stopniach, żółtko powinno pozostać płynne.