Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pizzerinki z boczkiem i cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Smaczne mini pizze z boczkiem i cebulką.

Pizzerinki z boczkiem i cebulą

Składniki:

Pizzerinki z boczkiem i cebulą

 

  • Ciasto:
  • 300 g mąki
  • 20 g drożdży
  • 180 ml ciepłej wody
  • 2 łyżki oleju
  • 1/2 łyżeczki soli

 

 

Sposób przygotowania:

Pizzerinki z boczkiem i cebulą
Do miski wsypać mąkę, dodać drożdże, olej, sól i cukier, wymieszać z wodą tworząc ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić na ok. 1 godz. do wyrośnięcia. Z ciasta uformować kilka małych placków, pozostawić do wyrośnięcia. Cebule pokroić w piórka, boczek w drobną kostkę, całość podsmażyć na patelni, doprawić solą i pieprzem, ostudzić. Na plackach ułożyć farsz z boczku i cebuli. Posypać tartym serem i ziołami. Piec ok. 15-20 min. w temp. 200st. C.