Sposób przygotowania:
Pizzerinki z pieczarkami
Pieczarki i cebulę drobno pokroić, najpierw podsmażyć cebulę, po paru minutach dodać pieczarki. Dusić razem i odparować sok z pieczarek, doprawić do smaku solą i pieprzem. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać pokruszone drożdże, stopniowo dolewać ciepłą wodę, dodać sól i zagnieść ciasto. Przełożyć do miski, przykryć i odstawić, aby podwoiło swoją objętość. Ser żółty zetrzeć na tarce, mozzarellę pokroić w plastry, koncentrat zmieszać z oregano (ilość wedle uznania), dodać odrobinę soli, pieprzu i pare łyżek wody. Z wyrośniętego ciasta uformować cienkie placki (wyszły 4 średnie i cienkie pizze) posmarować je sosem, nałożyć farsz pieczarkowy, ułożyć ser mozzarella oraz żółty. Ewentualnie posypać oregano. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 20 min. w temp. 180st. C.