Sposób przygotowania:
Placek cappuccino
BISZKOPT:
Białka ubić na sztywną pianę, powoli dodawać cukier i ubijać.
Następnie dodawać żółtka i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
Piec około 20 minut w temp. 180 stop.C.
Na biszkopt wyłożyć masę budyniową i masę kakaową.
MASA BUDYNIOWA:
Budynie ugotować, przestudzić, połączyć z miękką margaryną i bakaliami.
MASA KAWOWA:
Mleko zagotować, rozpuścić w nim kawę, schłodzić.
Zimne mleko zmiksować ze śmietankami.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie ( 100 ml), ostudzić i połączyć z masą kawową.
Białka ubić na sztywną pianę, powoli dodawać cukier i ubijać.
Następnie dodawać żółtka i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
Piec około 20 minut w temp. 180 stop.C.
Na biszkopt wyłożyć masę budyniową i masę kakaową.
MASA BUDYNIOWA:
Budynie ugotować, przestudzić, połączyć z miękką margaryną i bakaliami.
MASA KAWOWA:
Mleko zagotować, rozpuścić w nim kawę, schłodzić.
Zimne mleko zmiksować ze śmietankami.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie ( 100 ml), ostudzić i połączyć z masą kawową.