jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Placek cappuccino

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

doskonały na przyjęcia dla dzieci

Placek cappuccino

Składniki:

Placek cappuccino

 

  • BISZKOPT:
  • 4 jajka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej
  • MASA BUDYNIOWA:
  • 2 budynie śmietankowe
  • 1,5 szklanki mleka
  • 1 kostka margaryny
  • rodzynki
  • wiórki kokosowe
  • MASA KAWOWA:
  • 2 śmietanki - do ubijania w proszku
  • 1 łyżka żelatyny
  • 1 szklanka mleka
  • 3 saszetki kawy cappuccino

Sposób przygotowania:

Placek cappuccino
BISZKOPT: 

Białka ubić na sztywną pianę, powoli dodawać cukier i ubijać.

Następnie dodawać żółtka i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.

Piec około 20 minut w temp. 180 stop.C.

Na biszkopt wyłożyć masę budyniową i masę kakaową.

MASA BUDYNIOWA:

Budynie ugotować, przestudzić, połączyć z miękką margaryną i bakaliami.

MASA KAWOWA:

Mleko zagotować, rozpuścić w nim kawę, schłodzić.

Zimne mleko zmiksować ze śmietankami.

Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie ( 100 ml), ostudzić i połączyć z masą kawową.