Sposób przygotowania:
Placek czereśniowo-agrestowy z kremem owocowym
CIASTO: Ucieramy margarynę z cukrem, stopniowo dodajemy po jednym jajku na przemian z 2-3 łyżkami mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Cały czas ucierając, dodajemy zsiadłe mleko. Ciasto dzielimy na dwie części - 2/3 ciasta wylewamy na blaszkę 25x35 cm posmarowana tłuszczem i posypaną tarta bułką. na cieście układamy umyte i oczyszczone owoce. Do pozostałej części ciasta dodajemy 2-3 łyżki kakao, mieszamy i wykładamy na owoce, wyrównujemy wierzch. pieczemy około 50-55 minut w temperaturze 180 stopni C. KREM: Budynie rozpuszczamy w 1,5 szklanki soku. Resztę soku gotujemy i dodajemy rozmieszany budyń, cały czas mieszając. Gorący krem wylewamy na wystudzone ciasto. Wierzch polewamy czekoladą roztopioną z 5-6 łyżkami mleka. Posypujemy płatkami migdałowymi. SMACZNEGO :) Ja dałam do kremu sok Kubuś marchewkowo-brzoskwiniowy i wyszedł taki troszkę dziwny kolorystycznie ten placek. Oczywiście, jak potrzebowałam sok żółty lub zielony, to nigdzie nie było....