Sposób przygotowania:
Placek czerwonak
Ciasto: margarynę i cukier miksujemy, dodając po 1 jajku. Gdy masa będzie gładka wrzucamy do niej mąkę i proszek do pieczenia, nadal miksując. Rozdzielić na 2 części. Połowę ciasta wylać na duża blachę, wyłożyć na to owoce. Do drugiej połowy dodać kakao i zmiksować. Ciemne ciasto wylać na warstwę z wiśniami. Piec 30-35 minut w temp 180 stopni. Krem: Mleko, cukier waniliowy, cukier, budyń i mąkę wymieszać i zagotować razem (tak ja na budyń). Wystudzić. Miękkie masło zmiksować dodając po 1 łyżce wystudzonej masy budyniowej. Krem wyłożyć na zimne ciasto. Polewa: Margarynę rozpuścić i ostudzić. Jajko sparzyć i zmiksować z cukrem i kakao. Wlać do tego margarynę dalej miksując. Polać ciasto i wstawić do lodówki.