Sposób przygotowania:
Placek drożdżowy z rabarbarem.
Drożdże rozpuszczamy w niewielkiej ilości ciepłego mleka. Dodajemy po jednej łyżce cukru i mąki i dokładnie mieszamy. Odstawiamy w ciepłe miejsce aby drożdże wyrosły. Mąkę wsypujemy do głębokiej miski. Dodajemy pozostałe jajka, cukier i cukier waniliowy. Wlewamy wyrośnięte drożdże i mieszając wlewamy mleko. Całość mieszamy do momentu uzyskania gładkiego ciasta. Miskie przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce aby ciasto wyrosłą. Rabarbar myjemy i obieramy. Kroimy w mniejsze kawałki i zasypujemy cukrem. Następnie odciskamy z nadmiaru soku i delikatnie miksujemy w blenderze. Wyrośnięte ciasto wlewamy warstwami do formy przekładając zmiksowanym rabarbarem. Z margaryny, mąki i cukru zaganiatamy ciasto, które następnie sukbiemy na wierzch ciasta drożdżowego. Całość posypujemy cukrem waniliowym. Pieczemy w 190 stopniach ok 1 godziny. Smacznego.