Sposób przygotowania:
Placek po węgiersku ;-)
Mięso pokroić na drobne kawałki, podsmażyć na oleju wraz z pokrojoną cebulą i pieczarkami, doprawiam solą, pieprzem, teraz dolewam wody i duszę do miękkości pod przykryciem. Następnie do mięsa dodaje pozostałe warzywa pokrojone w kostkę (papryka). Całość duszę do miękkości, dodaję odrobinę koncentratu pomidorowego rozpuszczonego w ciepłej wodzie, doprawiam przyprawami i gotuje jeszcze około 5 minut. W trakcie duszenia gulaszu zetrzeć na tarce obrane ziemniaki, odcisnąć trochę wody. Cebulę obrać i pokroić na bardzo drobną kostkę. Jajko ubić i dodać do startych ziemniaków. W tak przygotowanej masie rozprowadzić równomiernie mąkę oraz pokrojoną cebulę.Smażyć na patelni duże placki.Następnie na usmażone placki kłaść przygotowany gulasz i złożyć je na pół polać śmietaną i udekorować czymś zielonym. :-) Moja wersja placka. http://gotujmy.p2a.pl/viewtopic.php?pid=42#p42
mona3
zuzi
wio
SiLiA1988
ip
macwis9
amla