Sposób przygotowania:
Placek przkładany
CIASTO KRUCHE: Mąkę,cukier,margarynę posiekać nożem. Dodać resztę składników i zagnieść ciasto. Rozwałkować 2 placki i piec na rumiano. BISZKOPT: Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać obydwie mąki wymieszane razem z proszkiem do pieczenia i wlać 2 łyżki wody,dokładnie wymieszać. Wlać do wysmarowanej i wyłożonej papierem do pieczenia blachy i piec ok.40 min. KREM: Odlać 1/2 szkl.mleka i wymieszać w nim obydwie mąki.Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym.Do gotującego mleka wlać rozrobiony proszek i ugotować budyń,cały czas mieszając aby nie powstały gródki. Ostudzić.Margarynę rozetrzeć mikserem i powoli dodawać budyń tak aby nie powstały gródki. POLEWA: Margarynę rozpuścić, dodać cukier,kakao i wodę.Cały czas mieszając,tak aby połączyły się wszystkie składniki.