Sposób przygotowania:
Placek rabarbarowy z białym serem
Drożdże rozetrzyj z łyżką cukru, wymieszaj z połową letniego mleka i 2 łyżkami mąki. Odstaw w ciepłe miejsca do wyrośnięcia. Jajka utrzyj z 4 łyżkami cukru, dodaj do wyrośniętego już rozczynu z resztą mleka, mąką, łyżeczką skórki otartej z cytryny i szczyptą soli. Dokładnie wyrób. Odstaw do wyrośnięcia. Ciasto rozwałkuj, przełóż na natłuszczoną blachę, odstaw w ciepłe miejsce. Rabarbar umyj, oczyść i pokrój. Dodaj cukru do smaku i duś w małej ilości wody, aż się rozgotuje. Wymieszaj z kisielem. Rozłóż równomiernie na cieście rabarbar. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170-180 stopni i piecz około 30 minut. W tym czasie utrzyj twaróg z resztą cukru, śmietaną, łyżeczką skórki otartej z cytryny i cukrem waniliowym. Przełóż do szprycki z końcówką w kształcie gwiazdki. Ostudzone ciasto udekoruj masą serową