Sposób przygotowania:
Placek z galaretką i mleczną pianką
Ciasto: Z podanych składników pieczemy dwa biszkopty lub jeden i później przekrawamy na pół. Krem: Zagotować mleko z cukrem .W drugim naczyniu wymieszać żółtka z mąkami i wlać na gotujące mleko ciągle mieszając.Całość wystudzoną ucieramy z masłem.Wszystko dzielimy na 2 części. Przełożenie placków: biszkopt ciemny krem mleczna pianka powciskać w krem zostawiając ok 1 cm luki w które wlewamy tężejącą galaretkę na to dajemy drugą część kremu biszkopt ciemny. Wierzch ciasta smarujemy 3 łyżkami kremu i ścieramy czekoladę lub wylewamy polewę.
pigwa
olka3004
montajka
eli_555
emanuela
Agusia74
Oczywiście że nie trzeba całego. Już poprawię w przepisie. Dziękuję .
Triniti
Dota36
aga-kielce
paulka104
Siedlce
pkhorzyk118
Nineczka