Sposób przygotowania:
Placek z gulaszem mięsno pieczarkowym
Placki ziemniaczane przyrządzić wg tradycyjnego przepisu.
Mięso umyć, pokroić w grubą kostkę i podsmażyć na oliwie na złotu kolor, dodać cukier i dalej podsmażać mieszając od czasu do czasu. Oczyścić pieczarki, cebulę i czosnek. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę i wrzucić do mięsa. Skroić mięso obydwoma sosami, dodać pokrojone w plastry pieczarki. Zalać wszystko wodą, dodać pieprz, ziele, liść laurowy i paprykę i dusić na małym ogniu. Gdy mięso jest prawie miękkie dosolić gulasz do smaku. Gotowy gulasz zagęścić mąką rozrobioną z odrobiną wody i zagotować. Na usmażone placki ziemniaczane nałożyć gulasz przełożyć na pół.Ewentualnie dodać większą ilość gulaszu.
Mięso umyć, pokroić w grubą kostkę i podsmażyć na oliwie na złotu kolor, dodać cukier i dalej podsmażać mieszając od czasu do czasu. Oczyścić pieczarki, cebulę i czosnek. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę i wrzucić do mięsa. Skroić mięso obydwoma sosami, dodać pokrojone w plastry pieczarki. Zalać wszystko wodą, dodać pieprz, ziele, liść laurowy i paprykę i dusić na małym ogniu. Gdy mięso jest prawie miękkie dosolić gulasz do smaku. Gotowy gulasz zagęścić mąką rozrobioną z odrobiną wody i zagotować. Na usmażone placki ziemniaczane nałożyć gulasz przełożyć na pół.Ewentualnie dodać większą ilość gulaszu.
Jojo
luna
Sarenka
Natala1210
dusia30