Sposób przygotowania:
Placek z makiem
Przygotowanie ciasta: ucieramy cukier z margaryną , stopniowo dodajemy żółtka. Następnie dodać mąkę zmieszana z proszkiem do pieczenia, dodać mleko i ubić pianę z białek.
Masa:maka sparzyć i zemleć 3 razy w maszynce. Roztopić margarynę, wbić 2 jajka, 2 łyżki miodu, mąkę dodać trochę olejku, rodzynki, orzechy drobno pokrojone i cukier.
Utrzeć masę makową.
ciasto podzielić na 2 części, a do środka włożyć masę makową. Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.
Masa:maka sparzyć i zemleć 3 razy w maszynce. Roztopić margarynę, wbić 2 jajka, 2 łyżki miodu, mąkę dodać trochę olejku, rodzynki, orzechy drobno pokrojone i cukier.
Utrzeć masę makową.
ciasto podzielić na 2 części, a do środka włożyć masę makową. Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.