Sposób przygotowania:
Placek z rabarbarem
1.Podgrzej okolo 1/3 mleka z lyzeczka cukru.Rozmieszaj w tym drozdze.Do miski wsyp 50 dag maki,zrob zaglebienie,wlej mleko z drozdzami,posyp niewielka iloscia maki.Odstaw na 5 minut w cieple miejsce.Gdy drozdze" zapracuja" dodaj 10 dag masla pokrojonego w kostke,jajka,reszte mleka,9 dak cukru,cukier waniliowy i kandyzowana skorke.Wymiezsaj ,zagniec ciasto,odstaw na 30 minut.
2.Czekajac az ciasto drozdzowe wyrosnie,przygotuj ciasto an kruszonke:reszte masla polacz z 5 dag cukru,pozostala maka i cynamonem.Zagniec ciasto,a nastepnie wstaw je do lodowki
3.Rabarbar oczysc,pokroj an kawalki 2 cm dlugosci.Kiedy ciasto drozdzowe podwoi swa objetosc,ponownie je zagniesc.Blache z piekarnika posmaruj tluszczem i oprusz maka.Na niej rozwalkuj ciasto drozdzowe.Ponownie odstaw na 15 min.do wyrosniecia.
4.Rabarbar poukladaj na wyrosnietym ciescie,posyp pozostalym cukrem.Zimna kruszonka posyp ciasto po wierzchu.Piecz 25-30 min w temp.175°C.Wyjmij i studz okolo 10-15 min,po czym posyp cukrem pudrem.Nastepnie pokroj na 15 kawalkow i od razu podawaj.
2.Czekajac az ciasto drozdzowe wyrosnie,przygotuj ciasto an kruszonke:reszte masla polacz z 5 dag cukru,pozostala maka i cynamonem.Zagniec ciasto,a nastepnie wstaw je do lodowki
3.Rabarbar oczysc,pokroj an kawalki 2 cm dlugosci.Kiedy ciasto drozdzowe podwoi swa objetosc,ponownie je zagniesc.Blache z piekarnika posmaruj tluszczem i oprusz maka.Na niej rozwalkuj ciasto drozdzowe.Ponownie odstaw na 15 min.do wyrosniecia.
4.Rabarbar poukladaj na wyrosnietym ciescie,posyp pozostalym cukrem.Zimna kruszonka posyp ciasto po wierzchu.Piecz 25-30 min w temp.175°C.Wyjmij i studz okolo 10-15 min,po czym posyp cukrem pudrem.Nastepnie pokroj na 15 kawalkow i od razu podawaj.
gusia1000
Daję 5.
misia53