Sposób przygotowania:
Placek żołądek od Tereni
Przygotowujemy I ciasto:żółtka ucieramy z 3/4 szkl cukru ( do białości) dodajemy mąkę,zmielony ser i ucieramy jeszcze chwilkę.Na koniec dodajemy pianę ubitą z białek ( ubita na sztywno z 1/4 szkl cukru kryształu) i delikatnie mieszamy.Tak przygotowany ser wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Przygotowujemy II ciasto: Masło ucieramy z cukrem na puszysto, dodajemy po 1 żółtku i dokładnie ucieramy.Następnie dodajemy mąkę,olej i ubitą pianę z białek,delikatnie mieszamy.Ciasto dzielimy na 3 części: do jednej dodajemy-mak,do drugiej-kokosy a do trzeciej-orzechy. Na ciasto serowe wykładamy po łyżce każdego ciasta ( wykładamy kupkami po całej powierzchni sera) Pieczemy w 180 stopniach przez 45 min. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto polewamy polewą.