Sposób przygotowania:
Placki po Myśliwsku a'la Lasagne
1.Najpierw robimy sos myśliwski. Świeży schab kroimy w kosteczkę i smażymy na patelni wraz z cebulą, pokrojoną papryką i pieczarkami. Sos myśliwski w proszku rozrabiamy z zimną wodą i wlewamy na patelnie, następnie dodajemy 2 ząbki czosnku, szczyptę tymianku, majeranku i kolendry, małą łyżkę musztardy i koncentratu pomidorowego oraz 2 łyżki stołowe kukurydzy z puszki. Wszystko razem dusimy ok. 10 min.
2.Do startych ziemniaków dodajemy jajko, szczyptę soli, pieprzu, majeranku oraz ½ szklanki mąki, z wyrobionego ciasta smażymy na patelni placki. Po usmażeniu przekładamy je sosem myśliwskim i posypujemy serem żółtym.
2.Do startych ziemniaków dodajemy jajko, szczyptę soli, pieprzu, majeranku oraz ½ szklanki mąki, z wyrobionego ciasta smażymy na patelni placki. Po usmażeniu przekładamy je sosem myśliwskim i posypujemy serem żółtym.
dusia30
A.B.
13sonya