13sonya

13sonya

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Placki po Myśliwsku a'la Lasagne

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Najpierw robimy sos myśliwski. Świeży schab kroimy w kosteczkę i smażymy na patelni wraz z cebulą

Placki po Myśliwsku a'la Lasagne

Składniki:

Placki po Myśliwsku a'la Lasagne

 

 

  • 2.sos myśliwski z mięsem:

 

  • sos myśliwski w proszku
  • pół papryki czerwonej
  • 1 cebula
  • 4 pieczarki
  • 3 grubsze plastry schabu świeżego
  • 2 ząbki czosnku
  • tymianek
  • majeranek
  • kolendra
  • mała łyżka musztardy
  • mała łyżka koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki stołowe kukurydzy z puszki
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Placki po Myśliwsku a'la Lasagne
1.Najpierw robimy sos myśliwski. Świeży schab kroimy w kosteczkę i smażymy na patelni wraz z cebulą, pokrojoną papryką i pieczarkami. Sos myśliwski w proszku rozrabiamy z zimną wodą i wlewamy na patelnie, następnie dodajemy 2 ząbki czosnku, szczyptę tymianku, majeranku i kolendry, małą łyżkę musztardy i koncentratu pomidorowego oraz 2 łyżki stołowe kukurydzy z puszki. Wszystko razem dusimy ok. 10 min.
2.Do startych ziemniaków dodajemy jajko, szczyptę soli, pieprzu, majeranku oraz ½ szklanki mąki, z wyrobionego ciasta smażymy na patelni placki. Po usmażeniu przekładamy je sosem myśliwskim i posypujemy serem żółtym.