Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Placki po wegiersku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Placki po wegiersku czyli placek ziemniaczany z farszem miesno warzywnym

Placki po wegiersku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placki po wegiersku

 

 

Sposób przygotowania:

Placki po wegiersku
Placki; Ziemniaki obrac umyc i zetrzec na tarce o grubych oczkach. Nastepnie dokladnie je odcisnac z wody. Cebule obrac posiekac dodac do ziemniakow razem z jajkami i maka - dokladnie wymieszac i doprawic do smaku. Na rozgrzanej patelni z niewielka iloscia oleju usmazyc placki. Farsz: Mieso pokroic na male kawaleczki i podsmazyc na patelni z oleje. Usmazone mieso przelozyc do garnka zalac woda tak aby przykryla mieso. Dodac lisc laurowy , ziele angielslie i dusic przez ok godzine. W tym czasie obrac cebulie posiekac i podsmarzyc na oleju i dodac pokrojona papryke, podsmazyc i przelozyc do miesa i dusic 20min. Pod koniec dodac pomidory w puszcze,przecier pomidorowy,doprawic do smaku wymieszac i dusic jeszcze 10 minut. Calosc mozna zagescic maka.Na kazda polowke placka nalozyc farsz, mozna tez posypac zoltym serem i zlozyc placka na pol.
Placki po wegiersku
wedlug przepisu przygotowac farszmiesno warzywny
Placki po wegiersku
ziemniaku zetrzec odcisnac wode i dodac pokrojona cebulke i reszte skladnikow
Placki po wegiersku
placku usmazyc na rozgrzanej patelni z olejem
Placki po wegiersku
na kazdy placek nalozyc farsz zlozyc na pol i gotowe