Sposób przygotowania:
Placek po Węgiersku z tsadsykaki
Ziemniaki i marchewkę zetrzeć na tarce, na sitku odsączamy nadmiar wody z ziemniaków. Przekładamy do miski i dodajemy drobno posiekaną cebulę, jajka, mąkę, kaszę i resztę przypraw. Mięso kroimy w drobna kostkę i tłuczemy młotkiem, dodajemy przyprawy i odstawiamy na 10 min. Na rozgrzana patelnię wykładamy mięso, dodajemy 2 łyżki oleju i czosnek w łuskach, dusimy, aż do momentu odparowania wody następnie dolewamy szklankę wody, dodajemy kostkę mięsną, przykrywamy i dusimy 10 min. Mąkę rozbijamy ze śmietana i 1/2 szklanki wody dodajemy do mięsa i zagotowujemy. Ogórek ścieramy na tarce o drobnych oczkach, solimy i odciskamy wodę dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę dodajemy serek, koperek i dodajemy jogurt i wszystko razem mieszamy. Smażymy placek na dużej patelni, przekładamy na półmisek do środka dajemy gulasz, składamy placek na pół. Ja dodaje dodatkowo na wierzch sos własnej produkcji ( przepis znajdziecie w innych moich pozycjach pod nazwa sos jesienny) i polewamy tzatzikami i posypujemy koperkiem. Życzę smacznego :)
Niuniaczka
maew007
To jest to samo co tzatziki, a nazwa nieważna, ważne żeby było smaczne :)
maew007
Podobne do tzatziki tylko w moim wykonaniu, a nazwa nie jest ważna, ważne, żeby było smaczne :)
maew007
Podobne do tzatziki tylko w moim wykonaniu, a nazwa nie jest ważna, ważne, żeby było smaczne :)
maew007
maew007