Sposób przygotowania:
Placki z gotowanych ziemniaków z dipem w
szczypta cukru
Ziemniaki obrać , przekroić na ćwiartki i ugotować w osolonej wodzie .Odcedzić i utłuc na puree . Dodać jajko , mąkę , sól i szczyptę pieprzu. Wymieszać dokładnie. Na patelni rozgrzać olej. Łyżką nabierać ciasto i kłaść na olej – rozpłaszczyć na placuszek. Smażyć z obu stron na rumiano.
W czasie kiedy placki się smażą rozetrzeć dokładnie ser ze śmietaną .Dodać rzodkiewkę , ogórek, koper . Wymieszać i doprawić solą, mini kostką czosnkową , pieprzem , sokiem z cytryny ,szczyptą cukru.
Ziemniaki obrać , przekroić na ćwiartki i ugotować w osolonej wodzie .Odcedzić i utłuc na puree . Dodać jajko , mąkę , sól i szczyptę pieprzu. Wymieszać dokładnie. Na patelni rozgrzać olej. Łyżką nabierać ciasto i kłaść na olej – rozpłaszczyć na placuszek. Smażyć z obu stron na rumiano.
W czasie kiedy placki się smażą rozetrzeć dokładnie ser ze śmietaną .Dodać rzodkiewkę , ogórek, koper . Wymieszać i doprawić solą, mini kostką czosnkową , pieprzem , sokiem z cytryny ,szczyptą cukru.
msewka
gemi