Sposób przygotowania:
Placki z kurczakiem i warzywami
Myjemy mięso, kroimy w kosteczkę, obsypujemy solą, pieprzem i czosnkiem. Jajko roztrzepujemy z solą, pieprzem i czosnkiem, przygotowujemy bułkę tartą. Mięsko maczamy w jajku i bułce, i wrzucamy na rozgrzany na patelni olej. Smażymy aż mięsko będzie zarumienione i kruche(najlepiej spróbowac). W międzyczasie przygotowujemy sos: 8 łyżek stołowych jogurtu mieszamy z 3 łyżkami stołowymi majonezu, solidną porcją czosnku, solą i pieprzem do smaku. W tej wersji dodałam do niego posiekaną natkę, a jeżeli ktoś nie lubi to doskonały będzie ogórek. Jeżeli chcemy więcej to sosu,to po prostu dajemy więcej składników,ale z zachowaniem proporcji. Czas na warzywa: pomidory kroimy w kosteczkę, oliwki na pół, cebulę w piórka, otwieramy kukurydzę:)Fetę kroimy w kosteczkę. Wrapy(placki) podgrzewamy na suchej patelni, bez żadnego tłuszczu. Ja podgrzewam jedynie do momentu,gdy stają się miękkie i troszkę się "pompują". Na dużym talerzu kładziemy placek,a na niego po trosze każdego ze składników, polewamy sosem i posypujemy natką. Następnie składamy placka w otwartą kopertę i spinamy wykałaczką. Gotowe, smacznego:)
Pyza
A.B.
Sarenka
kinga