Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Placki z ryżu i mięsa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Placki z ryżem i mięsem z kurczaka są bardzo smaczne i łatwe do przygotowania. Najbardziej smakują z sosem grzybowym.

Placki z ryżu i mięsa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placki z ryżu i mięsa

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Placki z ryżu i mięsa
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w drobną kostkę. Jajka wybić do miski, dodać przyprawę uniwersalną, przyprawę do gyrosa, sos sojowy, dokładnie roztrzepać. Następnie wsypać pokrojone mięso, ugotowany ryż, mąki, pokrojony w krążki por, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać. Na rozgrzany olej łyżką nakładać porcje ciasta i smażyć z obu stron na rumiano. Osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Placki z ryżu i mięsa
Filety z kurczaka pokroić w drobną kostkę
Placki z ryżu i mięsa
Jajka dokładnie roztrzepać z przyprawami
Placki z ryżu i mięsa
Dodać pokrojone mięso i pozostałe skłądniki wymieszać
Placki z ryżu i mięsa
Na rozgrzany olej nakładać porcje ciasta i smażyć na rumiano