Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane z pieczarkami
Pieczarki umyć, osuszyć zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Ziemniaki obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o małych otworach.
Cebulę obrać, drobno posiekać, przesmażyć na tłuszczu, razem z pieczarkami.
Do masy ziemniaczanej dodać jajka, mąkę, sól i pieprz.
Ciasto wymieszać z cebulą i pieczarkami.
Na rozgrzany tłuszcz, kłaść łyżką ciasto ziemniaczane, smażyć z obu stron na złoty kolor.
Ziemniaki obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o małych otworach.
Cebulę obrać, drobno posiekać, przesmażyć na tłuszczu, razem z pieczarkami.
Do masy ziemniaczanej dodać jajka, mąkę, sól i pieprz.
Ciasto wymieszać z cebulą i pieczarkami.
Na rozgrzany tłuszcz, kłaść łyżką ciasto ziemniaczane, smażyć z obu stron na złoty kolor.