grzymalka

grzymalka

Kucharz
[Przepisów: 14]

Placuszki drobiowo paprykowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Są na prawdę wyśmienite! Smakują wszystkim.

Placuszki drobiowo paprykowe

Składniki:

Placuszki drobiowo paprykowe

 

  • 3 duże pojedyncze filety piersi z kurczaka lub 2 filety z piersi indyka
  • 4 papryki różnokolorowe
  • ½ pieczarek
  • 2-3 jajka
  • trochę bułki tartej
  • 2 cebule
  • 40 dag sera żółtego
  • przyprawy: oregano, sól (Vegeta), pieprz, można dodać tez odrobinę sproszkowanego czosnku (ale nie koniecznie)

 

Sposób przygotowania:

Placuszki drobiowo paprykowe
Mięso umyć osuszyć i pokroić w drobną kostkę. Paprykę, pieczarki oraz cebulę umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Mięso, starte warzywa, jajka oraz starty żółty ser wymieszać ja na kotlety mielone dodając w miarę potrzeby bułkę tartą. Następnie przyprawić wszystko przyprawami i usmażyć na patelni kotleciki wielkości dłoni.
Smakują wyśmienicie również na zimno.