Sposób przygotowania:
Placuszki z różnymi dodatkami
Z mleka, wody, jajek i mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia i sodą zarobić ciasto. Następnie dodać szczyptę soli i wymieszać. Mąki dodać tyle, by powstało geste ciasto. Pieczarki umyć jeśli trzeba obrać, pokroić i odparować na patelni. Dodać masło i przesmażyć.Dodać pokrojoną cebulę. Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce dodać do pieczarek chwilę smażyć.Oprószyć solą i pieprzem. Odstawić do przestudzenia .Marchew może być ugotowana. Wówczas pokroić w plasterki lub w kostkę. Mięso obrać i pokroić w kostkę .Do ciasta dodać przygotowane dodatki i wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Łyżką nabierać ciasto i smażyć placuszki na rumiano. Placuszki można podawać z surówką.