Sposób przygotowania:
Plastry schabu z salami i serem...
Schab umyć, osuszyć. Podzielić na plastry o grubości 1 cm. Rozbić dość cienko. Posypać solą i pieprzem ziołowym z obu stron. Śmietanę wymieszać z oliwą, posiekanym koprem, posiekanym drobno lub przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami. Ser żółty pokroić na cienkie plastry. Na każdą stronę plastra schabu rozprowadzić po łyżce śmietanowej marynaty. Układać w niedużym naczyniu żaroodpornym warstwami: schab, ser żółty, salami, ser żółty, schab i tak do wyczerpania składników - ser stanowi ostatnią warstwę. Całość posypać świeżo zmielonym pieprzem. Na dno naczynia wlać bulion. Naczynie przykryć przykrywką i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piec przez godzinę pod przykryciem i ostatnie pół godziny bez przykrycia. Podawać z surówką lub/i z ziemniakami. Pyszne i łatwe. Pachnie niesamowicie podczas pieczenia :)