iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Zupa ogórkowa na bogato

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zupa ogórkowa ugotowana na boczku wędzonym z dużą ilością warzyw i z kiełbaską

Zupa ogórkowa na bogato

Składniki:

Zupa ogórkowa na bogato

 

  • 5 szt ogórki kiszone,
  • 15 dag boczek wędzony,
  • 20 dag kiełbasa z szynki,
  • 1 szt marchewka,
  • 1 szt pietruszka,
  • 1/4 szt seler,
  • 1 łyżka masło,
  • pieprz,
  • 1 szt śmietanka 12-procentowa,
  • sól czosnkowa,
  • 2 kostki bulion warzywny,
  • 4 szt ziemniaki,
  • 1 szt cebula

 

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa na bogato
Boczek wędzony surowy gotujemy w garnku z wodą ok 2 litry . Gotujemy ok 15 min .Ziemniaki ,marchewkę ,pietruszkę i seler obieramy z skórki .Ziemniaki kroimy w kostkę ,resztę ścieramy na tarce warzywnej duże oczka Dodajemy pokrojone ziemniaki ,stratą marchewkę pietruszkę i seler . Gotujemy do miękkości warzyw ,dodając bulion warzywny w kostce. Wyciągamy z zupy boczek kroimy go w kostkę .Kroimy także kiełbasę z szynki i cebulę .Ogórki kroimy w kosteczkę i podsmażamy na łyżeczce masła .Dodajemy do zupy .Wlewamy także 1/2 szklanki wody z kiszenia ogórków .Cebulę obieramy i siekamy drobno .Na patelni podsmażamy pokrojony boczek ,kiełbasę i cebulę ,doprawiamy pieprzem i dodajemy do zupy .Zagotowujemy wszystko .Zaciągamy śmietaną .Zagotowujemy i podajemy