Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Podudzia z kurczaka nadziewane pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Mięso z kurczaka z pieczarkami to bardzo dobre połączenie.

Podudzia z kurczaka nadziewane pieczarkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Podudzia z kurczaka nadziewane pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Podudzia z kurczaka nadziewane pieczarkami
Umyte mięso osuszyć papierowym ręcznikiem, usunąć kości. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem. Odłożyć w chłodne miejsce na 1 godzinę. Masło rozgrzać, podsmażyć pokrojony na kawałki por i pieczarki, doprawić solą, pieprzem i sosem sojowym. Zimnym farszem napełnić mięso, spiąć wykałaczkami, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Skropić olejem, przykryć folią spożywczą. Piec w temp 200 stopni przez godzinę. Po upływie pół godziny usunąć folię, polać powstałym sosem i piec przez następne pół godziny. Przed podaniem usunąć wykałaczki.
Podudzia z kurczaka nadziewane pieczarkami
Mięso i pieczarki umyć osuszyć papierowym ręcznikiem
Podudzia z kurczaka nadziewane pieczarkami
Z podudzi usunąć kości pozostawiając skórę i mięso
Podudzia z kurczaka nadziewane pieczarkami
Mięso natrzeć przyprawami napełnić farszem i spiąć wykałaczkami