Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Podudzia z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Podudzia w pysznej marynacie, pieczone z warzywami. Lubię to danie, bo można je przygotować wcześniej, a później tylko wstawić do piekarnika.

Podudzia z warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Podudzia z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Podudzia z warzywami
Przygotować marynatę przeciskając czosnek przez praskę i łącząc z pozostałymi składnikami. Udka natrzeć tak przygotowaną marynatą i odstawić do lodówki. Ziemniaki pokroić na drobne kawałki, marchewkę na talarki, a cebulę w plasterki. Umieścić w naczyniu do zapiekania. Warzywa polać oliwą, oprószyć solą i rozmarynem. Na wierzchu ułożyć udka. Przykryć pokrywą lub folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C. Piec przez 1,5 godziny. 20-30min przed końcem zdjąć folię. Smacznego!
Podudzia z warzywami
Składniki marynaty umieścić w miseczce i wymieszać.
Podudzia z warzywami
Udka natrzeć dokładnie przygotowaną marynatą.
Podudzia z warzywami
Pokrojone warzywa wymieszać z olejem i przypawami.
Podudzia z warzywami
Na warzywach ułożyć podudzia. Jedno przy drugim.