Anna85

Anna85

Szef Kuchni
[Przepisów: 87]

Poduszeczki z mięsnym farszem

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto rozwałkować, podzielić na kwadraty i nakładać farsz.

Poduszeczki z mięsnym farszem

Składniki:

Poduszeczki z mięsnym farszem

 

  • 30 dkg mrożonego ciasta francuskiego
  • 45 dkg fileta z piersi kurczaka
  • 1 marchewka
  • 4 cebule
  • 10 dkg gotowanej szynki
  • 0,5 papryki czerwonej
  • 0,5 papryki zielonej
  • 1 jajko
  • 2 łyżki masła
  • 3 łyżki śmietany
  • 1 łyżeczka sezamu
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Poduszeczki z mięsnym farszem
Rozmrażamy ciasto francuskie. Filet opłukać, pokroić w paski. Marchewkę kroimy w kostkę i gotujemy w osolonej wodzie. Szynkę kroimy w kostkę, natkę pietruszki siekamy. Cebulę obieramy, kroimy w talarki a papryki w kostkę. Filet podsmażamy na oleju, następnie dodajemy pokrojone warzywa i szynkę i smażymy jeszcze chwilę. Wlewamy roztrzepaną z białkiem i przyprawami śmietanę, mieszamy i odstawiamy. Ciasto rozwałkowujemy, dzielimy na kwadraty. Na środek każdego kwadratu nakładamy porcję mięsa z warzywami. Rogi kwadratów składamy do środka. Wierzch smarujemy żółtkiem, posypujemy sezamem i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 190 stopni.