iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Poduszki wieprzowe puszyste

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Takie poduszki są bardzo soczyste i smaczne. Są miękkie i aromatyczne dzięki swojej zawartości sera i kopru.

Poduszki wieprzowe puszyste

Składniki:

Poduszki wieprzowe puszyste

 

Sposób przygotowania:

Poduszki wieprzowe puszyste
Cebule siekamy drobno, natomiast pieczarki kroimy w plastry. Wrzucamy na rozgrzany olej i solimy. Smażymy do czasu odparowania wody. Schab rozbijamy w bardzo cienkie plastry. Następnie oprószamy je solą oraz pieprzem. Dodajemy do pieczarek koper. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Na połowie każdego plastra mięsa rozkładamy farsz pieczarkowy oraz ser. Składamy brzegi i sklepujemy tłuczkiem. Następnie moczymy w jajkach i panierujemy w bułce tartej. smażymy na złoto.