Sposób przygotowania:
Podwójna zapiekanka z mięsem
Do garnka wlać wodę osolić jak się zagotuję wrzucić makaron , gotować aż będzie średnio miękki . Do drugiego garnka wlać wodę , osolić i wsypać ryz , gotować na średnio miękko .W tym czasie mięso umyć , pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzaną patelnię i smażyć aż się zrumieni. Ser potrzeć na tarce , papryki , pomidory i rzodkiewki umyć , z papryk wydrążyć środek i pokroić w małą kostkę , pomidory pokroić w cienkie plasterki ,rzodkiewki również w plasterki .Do naczynia żaroodpornego wrzucić ugotowany makaron , wsypać na niego ugotowany ryż , posypać pomidorami , rzodkiewką , papryką , usmażonym mięsem oraz serem . Włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C na około 20 minut . Po tym czasie wyjąc i polać sosem .