Sposób przygotowania:
polędwica pieczona z kuskusem
• z 1 łyżki oliwy, octu balsamicznego, miodu, 1 łyżeczki sosu sojowego, rozgniecionych ziaren kolendry, soli, pieprzu i papryki zrobić marynatę,
• marynatą zalać mięso i wstawić do lodówki na kilka godzin,
• następnie mięso obsmażyć na patelni i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni celcjusza na 30 min,
• kuskus posypać kurkumą, zalać szklanką wrzącej wody, przykryć i zostawić na kilka minut,
• cukinie pokroić w plastry, obsmażyć na patelni,
• kuskus, wymieszać widelcem, dodać cukinie, oliwki, paprykę i pomidor pokrojone w kostkę,
• dodać 1 łyżkę oliwy, 1 łyżeczkę sosu sojowego, sok z cytryny, sól, pieprz, paprykę i posiekaną świeżą miętę,
• wymieszać
• podawać z pokrojoną w plastry wieprzowiną
• marynatą zalać mięso i wstawić do lodówki na kilka godzin,
• następnie mięso obsmażyć na patelni i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni celcjusza na 30 min,
• kuskus posypać kurkumą, zalać szklanką wrzącej wody, przykryć i zostawić na kilka minut,
• cukinie pokroić w plastry, obsmażyć na patelni,
• kuskus, wymieszać widelcem, dodać cukinie, oliwki, paprykę i pomidor pokrojone w kostkę,
• dodać 1 łyżkę oliwy, 1 łyżeczkę sosu sojowego, sok z cytryny, sól, pieprz, paprykę i posiekaną świeżą miętę,
• wymieszać
• podawać z pokrojoną w plastry wieprzowiną
misia14